Monday, May 31, 2010

doakan umat ISLAM...jihad!!!!!!!

10 maut Israel serang konvoi bot bantuan

JERUSALEM: Sekurang-kurangnya 10 maut apabila askar Israel menyerang bot yang membawa aktivis pro-Palestin dalam perjalanan ke Gaza.

Saluran 10 Television persendirian Israel yang dipetik oleh agensi berita AFP melaporkan, pasukan komando marina Israel mula melepaskan tembakan selepas dikatakan diserang dengan kapak dan pisau oleh penumpang bot keselamatan itu.

Bagaimanapun stesen itu tidak memberitahu jumlah sebenar kematian dan sama ada mangsa itu adalah penumpang bot atau tentera Israel.

Radio tentera Israel pula melaporkan, antara 10 hingga 14 orang terbunuh dalam pertempuran yang berlaku kononnya selepas cubaan penumpang bot terbabit merampas senjata milik komando tentera laut yang cuba menahan mereka.

Tidak jelas sama ada pertempuan itu hanya membabitkan sebuah bot saja ataupun enam konvoi bot yang membawa misi bantuan, dan pihak Israel tidak mahu mengulas lanjut mengenai kejadian itu.

Tentera Israel juga mengeluarkan arahan yang menghalang sebarang maklumat keluar berhubung kematian atau kecederaan akibat kejadian itu. - AFP

Sunday, May 30, 2010

soklan yang ditag oleh --coretan kehidupan--

Soalan pertama : adakah anda rasa anda hot?
❤ hot ke?hot pde seseorng je de le...pstu hot ble de org mrh kt aku hehehe

Soalan kedua: upload wallpaper yang anda guna sekarang.
Pieces of Heaven_3 Column
❤aku nye wallpaper nie simple je...tp aku tetap suke...=)

Soalan ketiga : cerita pasal wallpaper tersebut.
❤melambangkan ketenangan yang terselindung keceriaan...hehehe

Soalan keempat : bila kali terakhir anda makan pizza?
❤ time aku dapat KPM sem lps...sbb time tu duit tgh byk so leh le mkn pizza...hehehe

Soalan kelima : lagu paling latest anda dengar.
❤ dilema cinta ILLAHI...sedap gler lgu nie...x cye try dgr...by kump forheart...

Soalan keenam : apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?
❤layan lgu...tuk nek kn semngt aku nie...kikiki

Soalan ketujuh : selain nama sendiri, anda dipanggil nama apa?
❤ aini....sume kawan-kawan aku pgil aku aini...tp msuk je sekolh teknik member-member aku pgl aku ann...
klo kuarge aku lak, deorg panggil aku nani...hehehe

Soalan kelapan : tag lagi lapan orang.
❤ 1. norassma
❤ 3. aku punya
❤ 8. nazura

Soalan kesembilan : siapakah orang no. 1 kepada anda?
❤ kawan bek aku...

Soalan kesepuluh : katakan sesuatu kepada orang no.5
❤ joe hang solo ka?mau aku carikkan tuk ko ke...hehehe

Soalan kesebelas : no. 3 ada hubungan dengan siapa?
❤ hubungan ngan tetttt...............dh smpai tahap wajib kawen heheheee

Soalan keduabelas : bagaimana pula dengan no.4?
❤ insan biasa adalah seorang yang biasa...xde cacat cele.....kikiki

Soalan ketigabelas : pesanan kepada orang no.6
❤ tolong lh ciapkan projek aku...aku x larat nk ketam kayu...penat o0......

Soalan keempat belas : kata-kata cinta untuk orang no. 2.
❤ luv u babeh...kekekeke...de ruang g tuk aku di hatimu...plz sayang.....

Soalan kelimabelas : adakah no.7 dan no.8 mempunyai persamaan?
❤ xde rsenye...persamaanye adalah seorang perempuan hehehehe..

Soalan keenambelas : berikan 5 perkara yang anda tahu tentang orang yang mengetag anda.
❤die seorang yang cumel..yeke? kikiki........
❤still solo beb...spe mau contact aku k....heheheheh...jangan mrh ye.......=P
❤glamour sebab cumel kot hhuahuahua
❤de abg kembar yang sangat ensem...satu tu aku punye...kekekekeke
❤bakal adik ipar aku...hehehe...insyaAllah...

Soalan kelapanbelas : perasaan anda semasa buat tag ini.
❤ teruja..first time kene tag..hahaha..me kasih ye tin comel...=)

Soalan kesembilanbelas : adakah anda tau si razman itu sengal?
❤mmg sengal pon...dh tau sgt(walaupun ak x tau sape razman)..sape razman nih??? perlu ke?? :P

Soalan keduapuluh : gay or less?
❤aku rase aku bkn dikalangan kedua-dua tu...aku normal k...hehehe

Thursday, May 27, 2010

kreatif...


nie aku nk cite ckit pe yg aku wat sampai badan aku penat 2 mgu nie...kami wt skill tuk mengajar nanti...sebulan kami kene bertapa kt bengkel awam..hu3...penat+xcited+sakit+seronok...tp walau pe pun kami tetap bahagia...kekeke.......

mgu pertama kami kene wat tempat simpan remoote tv..hahahh....tu projek indivudu...4 hari br ciap...tu pun x ciap kikir abis pon....hu3

mgu kedua plak kami kene wat projek group troli....aku n kawan aku mai satu group...kami sedaya upaya menyiapkan projek nih...walau penat...kami tetap epi..yele cpt ciap projek cepat le short sem kami abis...hehehe


nie die troli yg group aku wat...











nie plak projek individu...aku wat nie sempene perasaan aku pada seseorang hehehe.....poyo je...
name projek nie tempat letak remoote control...aku ciap ukir love g...penat ooo...tp kan aku namekan projek aku nie..."ku ukir cintaku di atas kayu..." hehehe







Monday, May 24, 2010

jalan-jalan ke Batu Pahat Mall


semalam sempat aku ngn kengkawan p BP tuk ilangkan tension+kebosanan yang teramat sebab x taw nk wat pe kat umah...hu3...tp malangnye de kengkawan aku yang tak dapat p...hu3...xpe t kite p len kali...he3...

first plan kami nk p BP men bowling+makan claypot...pastu kami rancang plak nk p tasek Y....saje nk mek gambr je pon...he3



nie mase baru sampai BP Mall


nie mase ondaway nk p men bowling


sempat g posing atas escaleter..he3



makan claypot...sume gembire sebab dah kenyang...he3


kami men bowling juz 1 game...tu pon masing-masing penta...yele kurus-kurus semuanya...he3


sibuk nak buh name...hu3..ala manjenye...


jalan punye jalan...akhirnye kami tersalah masuk lorong...(aku ler mandornyer...he3)...so kami terus jele sebab lorong tu akan bawak kami semua ke Bukit Soga...sampai je kat sane...monyet-monyet n the geng smbut kami...takut?hahahahaha.....sume tkut...sebab banyak sangat...de sorang kawan aku nie sangat takut kat haiwan berbulu...die lari punye le jauh...lawak je...paling sedey mase kt sane sebab x dapat bawak makanan tuk monyet-monyet tu...hurm...


sempat melawat ke bukit soga


pastu kami teruskan perjalanan ke Tasek Y...dekat je...simpang depan dalam 4 kilometer sampai ler..tetibe kami kat sane, kami bercadang tuk berkelah...tadi sempat p beli makanan kat BP Mall..kami pun makan+tangkap gambar dengan DINOSOUR...pastu kami pon balik...fuhh...jauh kami merantau...tu sume first time...



berkelah di tepi tasek Y


wajah kegembiraan mengenangkan zaman kanak-kanak he3


penat giler...dengan cuaca yang panas+jem...balik rase nk pengsan...tp selamat leh kawal...he3...tapi aku puas hati coz kisah aku ngn kengkawan aku dapat aku jadikan pengalaman...yele tinggal g 1 sem je nk berpisah...sedey pon de...tp xpe...aku harap persahabatan yang kami jalinkan dengan penuh cubaan dan rintangan tidak akan berakhir sampai ke akhir hayat...amin...


Saturday, May 22, 2010



Berubahkah aku hanya bila ada sesuatu
Terus aku pulang pada sikap sebelum kuberubah
Hanya sekedar sesuatu tak berapa lamapun itu
Jarang kuterendap dalam sikap dimana kuberubah

Reff :
Tuhan aku hanya manusia
Mudah berubah lagi dalam sekejap
Tuhan aku ingin berubah
Dan kubertahan dalam perubahanku

"sEbiru haRi ini"


Sebiru hari ini
birunya bagai langit terang benderang
sebiru hari kita
bersama disini
seindah hari ini
indahnya bak permadani taman syurga
seindah hati kita
walau kita kan berpisah

reff:bukankah hati kita telah lama menyatu
dalam tali kisah persahabatan illahi
pegang erat tangan kita terakhir kalinya
hapus air mata meski kita kan terpisah
slamat jalan teman
tetaplah berjuang semoga kita bertemu kembali
kenang masa indah kita
sebiru hari ini

sanggul tinggi: halal @ haram?

Untuk makluman muslimah semua……


Ada hadis rupanya psl sanggul tinggi tu...patut dah jd trend akhir zaman..



It's a trend nowadays that many muslim Malaysian women are into the new hijab wearing i.e. wearing a shawl-like syrian style hijab. I posted on my Fb status recently stating that I too, would want to wear the syrian women hijab style with high bun but unfortunately my hair is short thus cannot tie or do a bun at all.I also received few suggestions to buy fake buns online or at Arzu, KLCC.

I used to study in an arabic-medium school and had learned that when you wear tudung, you're not supposed to show any indication that your hair is long by tying your hair really high/do a bun until men can notice the presence of your long hair eventhough you wear your cover/hijab. That defeats the purpose of wearing a hijab.However, I can't remember the hukum whether it's haram or harus or makruh.

Being curious, I googled about this sanggul arab issue and found the hadith related:

Quote::
“ akan muncul dalam kalangan umatku di akhir zaman, kaum lelaki yang menunggang sambil duduk di atas pelana, lalu mereka turun di depan pintu-pintu masjid. Wanita-wanita mereka( isteri mereka atau anak perempuan), berpakaian tetapi seperti bertelanjang ( nipis&ketat). Di atas kepala mereka pula(wanita) terdapat bonggolan (sanggul atau tocang) seperti bonggol unta yang lemah gemalai. Oleh itu laknatlah mereka semua. Sesungguhnya mereka adalah wanita-wanita yang terlaknat”- hadith riwayat Ahmad, jil.2, ms. 223.

Rasulullah s.a.w bersabda:

Quote::
“dua golongan penghuni neraka yang mana aku sendiri belum pernah melihat keadaan mereka didunia: golongan yang membawa cemeti seperti seekor lembu lalu menggunakannya untuk memukul manusia dan juga kaum wanita yang berpakaian seperti bertelanjang, menggoyangkan badan dan berlenggang-lenggok, kepala mereka ada suatu seperti bonggol di kepala unta yang bergoyang-goyang. Mereka tentu tidak akan memasuki syurga atau mencium baunya sedangkan bau syurga itu dapat dihidu dari jarak perjalanan begitu dan begini”

–hadith riwayat Muslim. Hadith no 212-

I would say that I was tempted at first as I saw some women/celebraties/tv presenters looked really pretty wearing the syrian style hijab with high sanggul/bun. Sometimes, bila nak cantik, manusia selalu lupa pada hukum walaupon dah belajar.I am one of them. Bila nak buat benda jahat, laju je.
Anyway, in wearing hijab,niat perlukah menghalalkan cara? I dare not jatuhkan hukum or say that it is haram wearing the fake sanggul arab.However,at the moment, I'll just forget about buying the sanggul arab thingy.

Friday, May 21, 2010

jom intai sem nie...


sume member-member aku kate sem nie amat mencabar, paling sibuk sampai x cukup mase tuk relax...hu3 ...cm tu lah gak yang aku rase...masuk klas sebagai syarat je...kadang-kadng badan penat...so masuk tuk penuhkan attendance je...ble mood oke ckit de le gak ilmu ciput yang masuk dalam pale aku nie...he3...terok tul aku nie...

ritu final bagai nak rak...study ikut dan je...mane yg dpt hint aku bce...yg xde plak aku bace sekali imbas je...melekat ke x tu belakang kire...ble duk dalam dewan F2(dewan peperiksaan)...mule le menyesal dan try menyalahkan orang lain..sedangkan hakikatnye diri sendiri yang salah...tu la...padan muke ko aini...spe suh x bce...amek ko...jawable pe yg ko ingat...tula...masuk kelas, lecturer ajar kat depan ko tidur...ko mengelamun...ble x phm, wat-wat phm plak...dah...rasekan...

nie plak...ble ngah tunggu result...jantung berdegup bagai nak rak...yele...jawab cam belacan...tunggu punye tunggu...tup....kuar...alhamdulillah le x truk sangat...tp lari ckit dari pe yg aku target mse sem lepas ...tp aku syukur sangat-sangat sebab result aku masih di tahap yang tidak membahayakan...sebelum nie aku target memang jauh sangat dari pe yg aku dpt...2 pas aku jawab sume paper le...tp pe yg aku dpt skang, sangat mengejutkan aku...terima kasih ya Allah sebab memperkenankan doa hambaMu ini...alhamdulillah...

kepada kawan-kawan aku yang mane de niat nk study last minit..xyah le...sebab tu sangat membebankan pale ox korang nanti...aku exam 7 paper ritu pon bape kali aku rse nk demam...makan banyak pon x gemuk-gemuk...tu lh makan hati n perasaan...mase korang nak p kelas 2 niatle awal-awal yang korang nak blaja...t klo diizinkan pe yang diajarkan akan korang ingat sampai bile-bile...n dalam mase yang same korang dapat pahale...sebab belajar tu adalah sesuatu perkara yang dituntut dalam islam...he3

aku x tw nk nasihat pe g kat korang...rase nye korang pon sume dah beso...leh pikir pe yang terbaik untuk mase depan korang...n leh pikir berdasarkan pengalaman lepas..so...renung-renungkanlah...


Wednesday, May 19, 2010

`dilEma cinta ilLahi`

~DILEMA CINTA ILAHI~


"Puas kucoretkan kata cinta ini,
beriringan kata seindah bicara,
lautan api telah pun ku selami,
namun geloranya tetap sama.

Oh Tuhan,di manakah CINTA-MU,
Oh Tuhan,di manakah RINDU-MU,
dan ke manakah REDHA-MU,
ke manakah RESTU-MU.

dilema CINTA ini merunsingkan hatiku,
kuharapkan CINTA-MU ILAHI...
dilema CINTA ini merunsingkan hatiku,
hanya tuk dapatkan RAHMAT dari-MU...."

Sunday, May 16, 2010

genap setahun...


rini tanggal 16 mEi...yang mana jatuh pada hari guru...itulah tarikh yang telah mengubah hidup aku sampai sekarang...terima kasih ya Allah...akhirnye doa yang aku pohon dimakbulkan...

selepas ini aku harapkan agar hubungan yang kami jalinkan dengan mengharapkan redha Mu ini akan berkekalan sehingga ke akhir hayat...


Monday, May 10, 2010

jalan-jalan...ke kluang...

cite rinie...aku secara tak sengaja p kluang atas perancangan last minit ngn member aku...pas abis je bsuh ken...member aku ajk p kluang...aku pon ikut le...g pon boring duk umah...x tau nk wat pe...lg pon memang ak dh rancang cuti nie nk p kluang pon jalan-jalan..he3...

kami bertiga konvoi 2 biji moto je..kami nie bukan le expert sangat jalan kat kluang tuh...maklumle...selalu p nek kte...de orang yg tolong bwk kan...nie kami ngn sendiri menyahut cabaran diri masing2...he3...

mule-mule sampai tu, tersalah jalan...masuk sampai hospital kluang...he3...tp wat muke tak bersalah patah balik...hi3...akhirnye jumpe gak kluang mall...jalan nye jalan...terasa boring gak le...dh le x ramai orang...pastu ngn perut yang lapar...kami pon mencari idea tuk mereleaskan ketensionan perut kami nih...he3...RFC jd pilihan kami...


mase ak order tuh...aku pon ngn begong nye ingat de set ngn air skali...tp x...ha3...aku malu sendiri...makan tanpe air...slamat de kwn aku yg tak order g...die le yg belanje aku air...hu3...me kasih ye jidang...he3

kt ctu makanan nye murah2...sedap...leh bg 4 bintang...he3...layanan pon boleh lh...mse gah mkn tuh...kmi tengok de keluarge nie bwk baby...cumel sangat...pe lagi...ngn muke x mlu...kami pon pinjam baby tu jap...he3...muke baby tuh memang cumel...


pas abis mkn tuh...masing-masing...kenyang gler...sampi x larat nk bgun...he3...tp gagah gak le...xkn nk duk terperuk kt situ...malu3...pasu kami p kluang parade...bez gler...tp malngnye...poket kering...so mampu window shopping jele...he3...

mse blik tuh aku ngn jidang kene kaco ngn mamat moto nih..memang sangat geram...ciap kene tpu lagi...fuh..tp xpe...tu kami jadikan pengajaran...so...korang kene le berhati-hati mase nek moto...klo de orang ganggu or cakap pape ke, korang wat bodo je...sebab de muslihat disebalik bende tu sume...hu3...

Sunday, May 9, 2010

"selamat hari ibu"


tepat jam n saat nie...pengunjung ke blog aku dh mencecah ke angke 111....sempene rini gak le...HARI IBU...erm...agak-agk de ong ke x...he3

aku rindu kat mak aku lah...nk mkn mskan die...dh lme x mkn mskn die...ikan or ayam masak cili...masak lemak cili api...fuhh...tu fvrouit aku...yam2...

pe pendapat korang tentang hari ibu...?tuk apakah?

ye...hari ibu nie tuk menghargai jasa ibu-ibu kat seluruh dunia...jasa mereka yang membesarkan korang dari korang berusia 1 hari hinggalah umur korang sekarang...leh korang hitung jasa-jasa deorang?berapa banyak yang dah deorang laburkan tuk korang?isk3...bukan senang tw nk jge korang nie tuk jadi dewasa...penat+tension+gembira+sedih+macam-macam lagi...

mse kecik-kecik aku ingat lagi...mak aku susah payah wat kuih...semata-mata nk cari pendapatan lebih...tuk tampung anak-anak...bkn ckit...rmai...10 orang...dh le jarak dekat-dekat...mse pantang pon mak aku nih kuat semangat...jge diri sendiri...sebab nenek aku mse tu duk jauh...kat melake...ingat lagi cite mak aku...pg2 bgun kul 5...bsuh ken...msk...sebelum anak-anak kecik die bgun...mak akan pastikan sume keje ciap lu...pastu dh bgun layan kerenah anak lak...lebih kurang cam tu lah...tp yg paling menyayat hati bila mak aku kate die lah yang panaskan tungku..masak...mandikan anak...basuh ken..n wat keje-keje umah...time gah pantang lak tuh...fuhh...betape kuatnye semangat mak aku...aku kagum ngan mak aku...

klo nk suh aku cite satu-satu tentang jasa-jasa yang mak pd ank-anak die terutama aku lah...sampai besok pon x abis...sebab jasa ibu x dapat dihitung...
kat sini aku nak nasihatkan kt korang termasuklah diri aku...kite same-same lh menjaga ibu bapa kita yang telah banyak berjasa kapada kita...naluri keibuan terlalu tinggi darjatnya...nanti klo korang dh kawen korang taw lh...(tu mak aku lah yg cakap)...he3....nanti ble korang dh keje...dh de kuarge...korang jangan lah lupe kat ibu korang...jenguklah mereka...hulurkanlah gaji korang tu ckit supaya deorang dapat rase usaha titik peluh anak deorang...hargailah mereka selagi mereka masih ada kat dunia nie...n jangan lupa tuk berubah supaya jadi anak yang soleh...percayalah...hanya doa anak-anak yang soleh yang akan menjadi amal sepanjang hayat kepada kedua ibu bapa kite...insya Allah...sama-sama lita doakan kebahgiaan kedua ibu bapa kite di dunia mahupun di akhirat...AMIN..



video

Saturday, May 8, 2010

jalan-jalan di petang hari...

ha...nie nk cite ckit...ptg smealam keboringan aku di tahap masih boleh dikawal...yele...tengok member-member sume dh blik...ati sedih je...so tuk hilangkan rse sedih tuh aku p kuar jalan-jalan tengok keindahan dunia luar yang sangat indah...dengan bermacam-macam gelagat...

tempat yang aku nk tuju nih namenye BUKIT SOGA PERDANA...bez tempat tuh...mule-mule niat nak jogging...tp disebabkan dh lewat petang...kitorg juz g jumpe monyet-monyet yang menginap kat situ jew...


mse aku pergi bulan lepas...aku tengok de mamat cine nie g kacang kat monyet-monyet nie...so ptg tuh aku dtg bersama kacangku tuk sedekahkan kat monyet-monyet...hi3...tp malangnye hanya sekor monyet je yg turun...hu3....mana yg lain?erm...mungkin dh cari tempat berteduh...yele...langit dh gelap...cm nk hujan...tp xpe...sekor pon sekor lah...janji dpt jumpe monyet...he3

mse mule-mule turun kete...aku terkejut...tetibe monyet yang sekor nie de kat belakang aku..aku pon p amek kacang...bukak ciap-ciap...berdebar gak...yele x taw perangai monyet kat ctu cmne..lum sempat aku tabur kacang...monyet tuh dh dtg kt aku...aku tkut gler...pastu aku pon pas kt ezu aku...hi3...bes die kene ngn monyet tuh...monyet panjat badan hikhik...

dengan wajah tak bersalah monyet tuh tunjuk gigi die yg tak lawa tuh...pastu dengan muke tak malu hulur tangan...xpe2...aku phm...nh aku bg ko kacang...

mle-mule aku men campak je kacang tuh...pastu aku bg pkai tangan...wah....sangat berani gak lah aku kali nie....bez.......dpt pegang tangan monyet...lembut...sebab berbulu...korang nak taw tak...monyet makan kacang 10 kali lebih cepat dari manusia...ish3...agak gelojoh lah...ble bg tuh...bkn 1-1 die mek...tp 3-4...pgang kat due-due bela tangan...isk3...korang jangan lah tiru...tp klo korang pon memang makan sampai pegang due-due belanh tangan...memang cam monyet lh...he3....



dalam 5 minit je kitorg duk situ...sebab kacang dh abis...nk tglkan monyet tuh tkut gak...tkut die kejar...tp aku bg banyak-banyak...pastu lari masuk kete...he3

bez...klo korg teringin nak pergi...ko g taw lh aku...leh aku g tw mne tmptnye...deorg kate tmpt tu bez gak tuk jogging...bg sesape yg nk mencabar stamina diri sama de kuat ke tak...so....pergi lah test lu...panjat bukit nie...he3

Friday, May 7, 2010



nie time H1N1...kami p pesta konvo...bez sgt...skang nih kt dtaran UTHM...2009

nie pon sme....ngn dak2 kls sku...he3

nie time p air terjun BEKOK...bez...mse 2008

nie..spe die...he3
jumpe mse kt program "Jangan Stress 2009"

mse p tengok wayang ngan dak kelas...cite "avatar" 2010

akhirnye....

"cmne td?"

"ntah...ak men jawab...x cukup mse le...tension tul...sume soklan kene lukis...hu3"

selalunye pas hbis je exm tuk paper terakhir..mesti akan wujudnye mood 'epie'...tp sem nie...tak de pon perasaan tuh...aku pon x taw npe...erm.. mungkin aku tak dpt wat yg terbek kot tuk exm kali nih...tp pape pon...aku sangat lege...sebab ketensionan tuk sem nie sudah berkhir...walaupon mood epi tu takde...tp aku tetap rse lege...

pas exm td aku p summit...nk ilangkan tension...p mkn McD...erm....sedp....BIG MAC yg sangat sedap...tu pon selamat de orang yang belanje.....epi sangat...

tp pas blk td hati nie jd sdh...lme gak r membazir air td...sambil pluk bear kesayangan...erm...

klo nk taw...tu lh bear kesayangan aku time aku epi or aku sedih...cumel sangat...gah melayan perasaan tetibe lak kakak kol...fuh...lagi bertambah rindu kt family...tp aku belakon jd kuatjap...klo tak kantoi r..
"maktih...wat pe tu...maktih kat ne?"

suara anak sedare aku...

"mak tih tak wt pape pon...kt umah maktih le...maktih sekolah..."

"oo..."

teringat lak kt muke ank sedare aku nih...sangat cumel...

"makteh...ateh...nyayi lgu..."

"cicak...cicak di...dinding...iam..iam...nyamuk...cipok...cicak-cicak men..."

dengan nada epi n kepeletan bahasanye...aku epi sangat...tak sngka dh lame aku tak jumpe ank buah aku...sampai dh pandai ckp...

si kecik yg br 2 tahun dh pandai ckp upenye...mkin bertambah rindu...kt deorang...hu3


erm...nk blik tp takde perasaan nk blik...hati nie lebih berat tuk duk cnie...erm...bukan xnk...tp xde duit...nk jimat le...so...keputusannya memang duk cini jele...


Wednesday, May 5, 2010

cayok3! tuk last paper..

rini aku akan eckan segala kekosongan kat pale aku nih ngn subjek terakhir aku sem nie...hu3...dh r cary mark rendah...kedekut tol nk bg...npae le yerk...hurmm
tp takpe...ak xnk pts ase g...coz aku nak wat yg terbek tuk last paper...strategi aku adalah...

bace...paham...ingat....aplikasi...

Cute Rabbit emoticon

sok tgu tulih jew he3
jom kwn2 kite berjihad tuk last paper...kite tengok sape yg kene...kihkihkih

Tuesday, May 4, 2010

"tabahkan hati dengan apa yg telah terjadi"

haish...td jwb exam cm tak jab je...ntah le...hati nie tenang je sebab redha dengan apa yang telah di tulis pada kertas jawapan...sebab memamng setakat tu je yang akal leh capai tuk selesaikan masalah...klo nak menyesal pon x gune...yele dh tu je yg mampu diusahakan...usaha...doa...tawakal...

Sunday, May 2, 2010

rutin kaWan2 aku last minit exm...

hai kawan-kawan ku...bagunlah korang...nape tdo...jomle study weh.... (T_T)
nape ye ble kite tengok kwn2 kite wat sumtin...mesti kite nk wat gak...emmm
tula yg org kate pengaruh rakan tu yang paling bahaya....hu3
so kat sini nak cadangkan beberapa tips tok elakkan dr pengaruh kawan-kawan...
  • wat bodo ble deorg wat bnde yg tak berfaedah
  • pikirkan matlamat terdekat tuk korang capai
  • cube try pikir yang kawan korg tu jht (ha3)...tu klo kwn korang wat bende yg mmg ditolak trus dr syariat....
  • cbe try jd kan tu sebagai negative dalam diri yg mane bende tu akan menghancurkan hidup korang...
  • jd kan diri korang yang terbaik di dalam kotak pikiran korang...
jom sme2 kite jihad tuk selase n kamis nie...he3
cayok2...

rutin kawan2 aku last minit exm...

Saturday, May 1, 2010

"jiKa aku jaTuh..."

video

lambat tul.....



nape le lambat sangat nak abis exam nie...hu3
juz 2 paper je.....agak tension sem nie...exam pon cam jwb kuiz...markah?hahahha....redha....

dah usaha dengan kudrat dan daya ingatan n kefahaman sendiri...so itulah hasilnya...

study last minit...nak phm pon last minit....hasil nye mintak-mintak bukan last lah hi3

hampir hang gak lah kepale nie...bape biji ubat dah telan..badan seram sejuk nak demam...nie akibat paper 3 hari berturut...fuh....memang sakit diwatnye...

selalu orang ske jadikan pengajaran tuk kesilapan lalu...tapi kesilapan nie bukan nyer pengajaran...hu3...dah jd cm tabiat...tulah...terpengaruh ngan facebook..kawan-kawan g...tp yang paling penting...keje yang bertimbun yang membuatkan diri ketensionan......

hai badan...pe lah nasib ko...
cian ko...badan penat...ox hampir jem...
klo jem ckit g leh masuk tg butan he3


xpe2...pape pon t tgk result jew..klo ok mknenyer ox msih waras...klo x...hu3
perlu dibaiki sparepartnyer....
mintak-mintak ok...dh target 3.6 keatas...mintak2 cgpa tak turun mendadak...wuwuwu (T_T)

hati x sabar nk grade...coz nk cr duit sendiri...pastu x sbr nk keje jd cikgu...
ckgu aini......he3
lepas keje dlm setahun pastu cadang-cadang nak kawen...kepada kawan-kawan aku kat perantauan tuh,,tgu je lah ye jemputan aku...klo x dtg pon takpe...hi3
jimat ckit kos...
=P

lpas kwen plk nk smbung master...tu pon klo diizinkan...pastu?
emm....igt nk berbisnes...tp x tw le...xde perancangan g...psm pon x lepas g he3

yg penting skang aku kene berjuang tuk paper yang aku memang x phm pe yg aku kene paham...(mekanik pepejal)...pastu paper yg x ssh...n tak senang...(bekalan air).........cayok3...